Skidit liikkuu

Ohjaajat

Siiri     

Viikin iltapäiväkerho

 

Pienet ja isot eläimet, linnut ja kalat ovat kaikki kavereitani. Puiden humina ja linnunlaulu rauhoittavat mieltäni, sekä antaa energiaa. Harrastuksiani ovat retkeily, kiipeily ja temppuilu. Iltapäiväkerhossa tykkään siitä, että voin jakaa arkea lasten kanssa –iloja ja suruja, tekemistä ja menemistä. Tahdon olla lapselle turvallinen aikuinen, jonka kanssa voi tehdä yhdessä mukavia asioita.

 

Jo kymmenen vuotta sitten aloitin työskentelyn lasten ja nuorten parissa, kun valmensin kilpa-cheerleadingiä, sekä ohjasin puuha-ja kokkikerhoja. Tämän jälkeen olen ohjaillut paljon erilaisia ryhmiä liikunnanohjaajan koulutukseni kautta. Viimeisimpänä olen ollut puolitoista vuotta iltapäivätoiminnassa mukana ja nyt jatkan matkaani innolla luontoiltikseen Viikkiin. Iltapäiväkerhon lisäksi ohjailen myös pari kertaa viikossa perheliikkaritunteja.

 

Lasten kanssa yhdessä ideoiminen ja tekeminen ovat minulle antoisia asioita. Tahdon katsoa maailmaa myös lasten silmin, sillä näin ymmärrämmme paremmin toisiamme. Arvoihini lasten kanssa toimiessa kuuluvatkin läsnäolo, turvallisuus ja ymmärrys. Odotan yhteisiä seikkailujamme, sillä uusista seikkailuista unelmoin jatkuvasti. Niin ja myös koirasta. Nähdään kerholla! 

 

Teemu

Viikin iltapäiväkerho

 

Olen leppoisasti luonnosta nautiskeleva nuori mies, jolle ihmisten kohtaaminen ymmärtävästi ja arvostavasti, arvostelematta ovat elämän ykkösarvoja. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja, jonka lisäksi olen suorittanut myös liikuntaneuvojan tutkinnon. Opinnoissani erikoistuin lasten- ja nuorten liikuntaan sekä luonto- ja liikuntamatkailuun. Liikunta-alan sekatyömiehenä olen päässyt toimimaan monenlaisten ihmisten parissa eri ympäristöissä. Lapsiryhmien kanssa olen työskennellyt 2007 vuodesta lähtien, niin päiväkoti, koulu kuin iltapäivätoiminnassa, sekä monelaisten liikuntalajien parissa.

 

Lasten kanssa toimiessa minulle on ehdottoman tärkeää turvallisuus, niin fyysinen kuin henkinenkin. Kun leikki- ja oppimisymäristö on turvallinen ja aidosti hyväksyvä voi luovuus ja oppiminen todella päästä valloilleen. Tykkään heittäytyä mukaan lasten maailmaan ja leikkiin mutta samalla olen myös vastuullinen ja huolehtiva aikuinen.

 

Itselleni luonto on aina ollut kiehtova ja kotoisa ympäristö. Rakennettujen ja keinotekoisten liikuntaymäristöjen sijaan valitsen "leikkipaikkani" mielummin metsistä, kallioilta, luonnonvesiltä ja -hangilta. Lapsilla on luotainen kyky tutkia ja ihmetellä ja tätä ominaisuutta me aikuiset emme saisi tukahduttaa. Haluankin olla tukemassa lapsen kasvua ja kehitystä. ja uskon että juuri luonto tarjoaa loistavan ympäristön ihmettelylle ja oppimiselle.

.

 

Niina

Paloheinän iltapäiväkerho

 

Olen 10-vuotiaan pojan ja 7-vuotiaan tytön äiti. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja. Koulutustani olen täydentänyt Luonnossa Kotonaan -ja PersonalTrainer koulutuksilla. Olen työskennellyt kokopäiväisenä liikunnanohjaajana noin 15 vuotta. Vuosien varrella olen onnekkaasti saanut tehdä monipuolista työtä lasten, aikuisten sekä erityisliikunnan parissa. Lisäksi olen toiminut lasten- ja aikuisten uimaopettajana sekä erilaisilla liikunta- ja luontopainoitteisilla leireillä ohjaajana.

 

Ulkona liikkuminen ja luonto ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja omien vauhdikkaiden temmeltäjien innoittamana on lastenryhmien ohjaaminen tuntunut entistäkin antoisammalta. Liikunta ja ulkona touhuaminen on luonnollinen ja tärkeä osa lapsen elämää. Leikkiminen ja  yhdessä uusien asioiden ihmettely luonnossa vasta hauskaa onkin!  Tärkeää on leikin, liikkumisen ja tekemisen ilo, joiden avulla jokainen lapsi voi kokea onnistumisen ja oivaltamisen elämyksiä.

 

Työssäni ohjaajana haluan tarjota lapsille turvallisen, kiireettömän ja kannustavan kerhoilmapiirin, jonka avulla on mahdollisuus sytyttää lapselle luonto- ja liikuntakipinä, joka kantaa läpi koko elämän. Reippaasseen luontoliikuntaan ja Luonnossa kotonaan toimintaan hurahtaneena aloitin keväällä 2016 työn ohessa eräopasammattitutkinnon suorittamisen. Toivotaan, että tämän koulutuksen siivittämänä saamme kerhoomme ja leireille lisää seikkailun makua!

 

 

 

 


Jaana

Paloheinän iltapäiväkerho

 

Olen kahden pienen pojan, veikeän velikullan äiti. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, jota olen täydentänyt liikuntaleikkikoulun ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutuksilla. Olen toiminut monenlaisilla kasvatusalan kentillä, mm. lastentahanopettajana vastaten päiväkodin liikunta- ja luontokasvatuksesta.

 

Liikunta-, luonto ja eläimet ovat aina sisältyneet olennaisina ja merkittävinä tekijöinä elämääni. Pienestä tytöstä asti olen toiminut liikunnan, luonnon ja eläinten parissa. Perheeseemme kuuluukin monirotuinen koira sekä islanninhevonen.

 

Kasvatustieteiden asiantuntijuus näkyy ihmisläheisessä sekä yksilökohtaisessa tavassani ohjata. Jokaisen lapsen pyrin kohtaamaan tasavertaisena, kunnioittaen hänen yksilöllistä kehitystasoaan. Kasvatustyö liikunnan parissa ja luontoympäristössä luo ainulaatuset puitteet yhdessäoppimiselle, onnistumisen tunteille sekä ikimuistoisille elämyksille!


 

Tuomo

Paloheinän iltapäiväkerho

 

Iloinenja energinen luonne sekä idearikas mieli takaa onnistuneen elämyksen lapsenne iltapäivätoimintaan.

Minulla alkaa nyt viides vuosi iltapäivätoiminnan ohjaajana ja kolmas vuosi koulunkäynninavustajana. Olen koulutukseltani nuoriso-ja vapaa-ajan ohaajaa sekä liikuntaneuvoja. Liikun paljon ja monipuolisesti. Mieluisimpia harrastuksiani ovat skeittaus ja tanssi.


Timo

Aurinkolahden iltapäiväkerho

 

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja olen työskennellyt toistakymmentä vuotta päiväkodeissa, joista suurimman osan Luonnossa kotonaan päiväkoti Mörrintuvassa, Helsingissä. Lisäksi olen ollut käynnistämässä luontoiltapäiväkerhoa 1- ja 2-luokkalaisille.

 

Ohjaajana haluan tarjota lapsille kiirettömän ja kannustavan ilmapiirin, riittävästi aikaa leikeille ja mukavia luontokokemuksia, jotka kantaisivat pitkälle tulevaisuuteen.

 

Vapa-ajalla harrastan aktiivisesti liikuntaa ja ulkoilu, kuten kiipeilyä, retkeilyä, pyöräilyä ja hiihtoa. Lisäksi aikaa kuluuu pienen Rusina-koiran kanssa puuhaillessa.

 

 

 

Osmo

Aurinkolahden iltapäiväkerho

 

Aloitan innolla ensimmäistä kertaa iltapäivätoiminnan ohjaajana

Aurinkolahdessa. Koulutukseltani olen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja ja

suuntautumisena luonto sekä elämystoiminta.

Olen työskennellyt lasten ja nuorten parissa leireillä, nuorisotaloilla, kouluissa sekä iltapäiväkerhoissa.

Olen iloinen, innostunut ja innostava. Minun on helppo tutustua ihmisiin ja tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Tulevaisuudessa suunitelmissani on valmistua luokanopettajaksi. Vapaa-ajalla harrastan laulua ja kitaransoittoa. Pidän matkustamisesta ja matkakohteeni suuntautuvatkin paikkoihin, joissa on mahdollista vaeltaa luonnossa.

 

 

 

 

 

Ellis

Kerran kerroin eräälle lapselle salaisuuden: "olen oikeasti lapsi, joka vain

näyttää aikuiselta ja välillä leikkii aikuisuutta". 

Lapsen suu avautui ihmetykseen ja minä koin onnistuneeni.

Huijaamatta lainkaan kerroin sen, mitä elämän pitäisikin olla.

 

Luonto aktivoi lapsissa ja meissä kaikissa luontaisen leikin, ihmetyksen ja oivalluksien mahdollisuudet. Minulle luontoyhteys avautui toden teolla viimeistään liikunnanohjaajatutkintoa (AMK) suorittaessani. Lasten kanssa olen puuhannut erilaisissa ohjaustehtävissä jo 13 -vuoden ajan, joista viimeiset kaksi vuotta päiväkodissa.

 

Omiin lempipuuhiini kuuluu lukeminen, musiikki, erilaiset vaellukset ja retket luonnossa, laskettelu, hiihtäminen, kiipeily, jooga ja ihmettely. Paraikaa suoritan nyt sosionomin tutkintoa monimuoto-opintoina. Haluan tarjota jokaiselle ryhmääni kuuluvalle lapselle mahdollisuuden löytää oma luontoyhteytensä turvallisella tavalla omaan tahtiin. Jokaiselle löytyy metsästä oma, mieluinen paikka ja puuha. Ohjaajana haluan olla läsnä, kun tarve vaatii, innostaa ja kuunnella. Metsässä nähdään!

 


 

 

 

Fiina

Pukinmäen iltapäiväkerho

 

Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja ja kasvatustieteiden maisteri, ja suuntautunut opinnoissani monikulttuurisuuskasvatukseen. Olen myös kouluttautunut ohjaajana ja valmentajana taitoluistelussa, voimistelussa ja yleisurheilussa. Lisäksi olen toiminut myös uimaopettajana. Harrastan jalkapalloa ja juoksemista. Tykkään kokeilla uusia juttuja erityisesti liikunnan suhteen ja matkustan paljon.

 

Pidän lapsilähtöisyyttä tärkeänä asiana lasten kanssa toimiessani. Haluan tarjota lapselle yksilöllistä tukea kasvuun ja kehitykseen. Elämyksellinen kokeminen ja tutkiminen liikunnan, ympäristön ja luonnon kautta antavat lapselle oivan tavan oppia ja nauttia elämästä. Pidän myös tärkeänä tarjota lapselle mahdollisuuksia toimia erilaisten ihmisten kanssa ja ryhmässä toisten lasten ja aikuisten kanssa. Lapsen vuorovaikuttaminen ja empatiakyky ovat taitoja, joita haluan kehittää ja tukea.

 

Toivon, että lapset viihtyvät ja pääsevät kokemaan ja oppimaan asioita, joista he ovat kiinnostuneita. Onnistuminen ja oppimisen riemu saa näkyä ja kuulua! Arvostan ja haluan tukea lapsen leikkiä tarjoamalla siihen mahdollisuuden, puitteet ja ympäristön. Leikissä lapsi on päätään pidempi (Lev Vygotsky).

 

Johanna

 Viihdyn lasten parissa aitouden, luovuuden ja uuden ihmettelyn ilmapiirissä.

Luonnon vehreys, raikas ilma ja tila liikkua ovat tärkeitä minulle luonnonläheiselle nykytanssijalle. Parhainta on jakaa kaikki luonnon antama tila lasten kanssa.

 

Olen kouluttautunut nykytanssijaksi ja koulunkäynniin ja aamu-ja iltapäivätoiminnanohjaajaksi. Nyt odotan innolla, että voin yhdistää ammattitaitojani iltapäiväkerhon parissa luoden turvallisen ja kannustavan ilmapiirin luonnon suojassa. Työskennellessäni lasten parissa haluan tarjota kiireetöntä läsnäoloa, ymmärrystä ja tilaa pitkäkestoiselle leikille. Heittäydyn mielelläni mukan lasten leikkeihin ja tahdon ymmärtää maailmaa myös heidän silmin -olemmehan me kaikki ihmisiä, pieniä ja suuria.

 

 

 

 

 

 

Marikoo Kotisivuratkaisut

Skidit liikkuu Facebookissa

Skidit liikkuu ry

Postiosoite
Asessorinkuja 5
00690 Helsinki

 

Puh ma-pe klo 9-17.00

044 0110 751 (Niina)                                                                                                                                                                                                         

050 3511 842 (Jaana)


 

S-posti

info@skiditliikkuu.fi

Kotisivut

www.skiditliikkuu.fi